Dezavantaje în antreprenoriat | fațada ascunsă a antreprenoriatului

dezavantaje in antreprenoriat

Din exterior, viața pentru un antreprenor de succes poate părea lipsită de orice griji și plină de fel de fel de aventuri.

Într-un cuvânt, roz.

Ei bine, în realitate, lucrurile nu stau tocmai așa.

Antreprenoriatul nu are doar o mulțime de avantaje, ba are și câteva aspecte mai puțin plăcute pe care ar trebui să le consideri atunci când vrei un start în antreprenoriat. Înainte de a te aventura într-o astfel de experiență, asigură-te că iei în calcul toate elementele. Așadar, a venit timpul să discutăm și câteva dezavantaje în antreprenoriat.

Dezavantaje în antreprenoriat
dezavantaje in antreprenoriat
O mulțime de noi responsabilități

A fi antreprenor aduce o serie de noi provocări la care poate nu te-ai fi așteptat inițial. La început, nu vei fi doar antreprenor, ci vei ocupa toate rolurile în afacerea ta. Până vei ajunge în punctul în care îți vei permite să delegi sarcinile, tu va trebui să te ocupi personal de fiecare detaliu. Chiar și când vei depăși acest punct, tot antreprenorul este responsabil de fiecare aspect al business-ului tău, deci responsabilitățile nu se vor micșora.

Orele interminabile de lucru

Este adevărat că un antreprenor poate lucra oricând și oriunde, dar asta se datorează faptului că lucrează în permanență. La început, un antreprenor va trebui să facă o mulțime de sacrificii și să lucreze ore lungi pentru a reuși. De multe ori, afacerea ta va trebui să aibă prioritate în defavoarea unui weekend liber sau a unei vacanțe mult dorite.

Riscuri

A fi antreprenor vine la pachet cu numeroase riscuri, acesta fiind unul dintre cele mai mari dezavantaje în antreprenoriat. Abilitatea de a le gestiona cu succes este foarte necesară. Pentru mai multe detalii legate de calitățile necesare unui antreprenor, te invit să dai click aici.

Indiferent de tipul de afacere pe care îl ai, fiecare este însoțit de diverse tipuri de riscuri. Riscurile financiare sunt poate cele mai mari greutăți pe care va trebui să le înfrunți la început de drum. Veniturile tale vor fluctua constant. Doar de tine depinde dacă vrei să câștigi bani ca antreprenor.

Un alt punct care trebuie considerat este și resursele financiare de care vei avea nevoie la început de drum. Cei mai mulți optează să își folosească propriile economii, dar poți opta și pentru alte metode de finanțare, cum ar fi fonduri de tip venture capital sau angel investors. Pentru mai multe informații te invit să asculți acest podcast.

Stres

Este de la sine înțeles că din ecuația antreprenoriatului va rezulta și mult stres. Responsabilități crescute, ore lungi de lucru și riscurile care vin împreună cu propriul business își spun cuvântul. Un antreprenor trebuie să își găsească diferite strategii de gestionare a stresului deoarece o sănătate periclitată va dăuna inclusiv afacerii tale.

Îți recomand să citești și acest articol despre sănătate mentală, dar și să dai click aici pentru mai multe detalii despre stresul în viața unui antreprenor. 

Acestea sunt doar câteva dezavantaje în antreprenoriat. Găsești tu și altele?

Antreprenoriatul are o mulțime de alte asemenea detalii, la fel de importante. Pentru a descoperi și alte aspecte interesante din viața unui antreprenor, vă invit să ascultați episoadele celor două serii de podcast al canalului Tu inspiri România, From Finish to Start și Leader’s Gambit.