Avantaje în antreprenoriat | adevăruri sau doar simple iluzii?

avantaje in antreprenoriat

De ce ar dori cineva să devină antreprenor? Este adevărat că există anumite avantaje incredibile în antreprenoriat? 

Despre antreprenoriat circulă numeroase mituri nefondate și afirmații eronate, dar, în articolul de azi, îți voi prezenta câteva avantaje în antreprenoriat peste care ar trebui să dai un ochi dacă cochetezi cu ideea de a-ți începe propria afacere. 

Să începem deci. 

Avantaje în antreprenoriat

Un orar super flexibil

Cu siguranță, unul dintre cele mai mari avantaje în antreprenoriat este programul flexibil. 

Ca și antreprenor, poți alege când să lucrezi, nemaifiind constrâns de clasicul program 9-to 5. Dacă ești o persoană matinală, poți să-ți bei cafeaua în timp ce lucrezi la propriul business. Dar, dacă ești o persoană care stă până la miezul nopții, poți opta să lucrezi atunci. 

Această flexibilitate în ceea ce privește orarul nu este doar eliberatoare, ci și sănătoasă. Un studiu realizat de către National Center for Biotechnology Information din Statele Unite a constatat că o atmosferă bazată pe rezultate, și nu axată pe numărul de ore lucrate, duce la o mai bună sănătate mentală și fizică. Așadar, un orar flexibil nu este doar unul dintre cele mai importante avantaje căutate în antreprenoriat, dar are și beneficii de care probabil că nu știai.

De asemenea, ca și antreprenor nu ești constrâns de o anumită locație. Adio lungilor ore petrecute într-un scaun incomod dintr-un birou mic și sufocant. Poți opta să lucrezi de oriunde vrei tu. Poate că preferi să lucrezi de acasă sau să mergi la o cafenea drăguță, important e că alegerea este doar a ta.

Flexibilitatea de a lucra oricând și de oriunde vrei tu este un beneficiu greu accesibil altor profesii, dar de care un antreprenor de succes profită oricând. 

Împlinire profesională 

A reuși să ai o carieră care se aliniază cu valorile personale este o experiență magică și minunată. 

Ei bine, antreprenoriatul îți permite asta. Poți opta să îți dezvolți o afacere în domeniul care te pasionează cel mai mult, fie că este vorba de energie reutilizabilă, reciclare și protejarea mediului înconjurător sau e-commerce. 

A avea propriul business necesită un set divers și variat de skill-uri. Fie că este vorba de management organizațional, marketing, web design, contabilitate, un antreprenor de succes trebuie să știe de toate. 

Înființarea unei afaceri te obligă constant să-ți perfecționezi setul de abilități, ceea ce poate încuraja o creștere profesională constantă. 

În viață, este necesar să înveți să eșuezi și să fi respins, fiind unul dintre cele mai importante, dar desconsiderate, avantaje importante în antreprenoriat. 

Dezvoltare personală

Un alt punct care merită a fi considerat este și aportul pe care antreprenoriatul îl aduce dezvoltării personale. 

Când decizi să devii propriul tău șef, îți concentrezi toate eforturile în a urmării ceea ce te pasionează cu adevărat. Devii persoana care ia fiecare decizie, dar și care își asumă fiecare risc. Iar aceasta va ajunge să facă o diferență reală între persoana care ai fost ieri și cine ești azi. 

Printre alte avantaje interesante în antreprenoriat, un alt aspect relevant este și încrederea de sine pe care o dezvolți pe măsură ce înaintezi. Un antreprenor de succes devine tot mai încrezător pe măsură ce trece timpul și observă de ce este capabil cu adevărat. 

Pentru alte elemente cheie în antreprenoriat, te invit să dai click aici.

avantaje in antreprenoriat

Antreprenoriatul te poate astfel transforma într-un lider inspirat. 

Acestea au fost doar câteva avantaje în antreprenoriat. Pentru a descoperi și alte detalii interesante din viața unui antreprenor, vă invit să ascultați episoadele celor două serii de podcast al canalului Tu inspiri România, From Finish to Start și Leader’s Gambit.