Topul celor 5 elemente cheie pentru start în antreprenoriat

elemente cheie pentru start in antreprenoriat

Bună ziua și bine v-am găsit.

În articolul de săptămâna aceasta vom aborda un subiect destul de important când vine vorba de a începe o călătorie în lumea antreprenoriatului. Pe lângă regulile generale pentru un start up de succes abordate într-un articol precedent este necesar să cunoaștem și anumite calitățile de succes ale antreprenorilor.

Articolul de azi a pornit de la o întrebare simplă, dar totodată utilă: Care sunt acele calități de succes necesare oricui își dorește să devină antreprenor?

Top 5 elemente cheie pentru start în antreprenoriat:
#1 Consecvență

A fi consecvent este o trăsătură necesară oricărei persoane, cu atât mai mult unui antreprenor. Deși poate părea cea mai puțin folositoare calitate a unui antreprenor, succesul nu apare peste noapte, consistența fiind cheia reușitei în afaceri.

Despre consecvență și de ce este unul dintre cele importante elemente cheie pentru start în antreprenoriat, poți afla mai multe dând click aici.

#2 Flexibilitate

Flexibilitatea implică abilitatea de a fi atât consecvent, dar și deschis la a face schimbări când vine vorba de propriul business. Un bun antreprenor are o viziune de ansamblu și își poate privi business-ul ca pe un întreg, cu minusuri și plusuri. În această imagine intervine flexibilitatea antreprenorului, care este capabil să facă ajustări atunci când nevoia o impune.

Flexibilitatea este o calitate necesară pentru un antreprenor care dorește ca business-ul său să se dezvolte în continuare.

#3 Management

Cu siguranță, Benjamin Franklin ar fi fost un bun antreprenor, căci celebra sa zicală este cât se poate de precisă: „If you fail to plan, you are planning to fail”.

Managementul este planificarea strategiei unui business, utilizând optim toate resursele existente pentru atingerea obiectivelor dorite.

Înfruntarea unei situații dificile cu un plan este întotdeauna mai bună, iar pe termen lucru, un bun management va face diferența între succes și eșec.

#4 Creativitate

CREATIVITÁTE însușirea de a fi creator; putere creatoare

Dintre toate cele 5 elemente cheie pentru start în antreprenoriat, creativitatea este cu siguranță cea mai importantă.

De ce?

Ei bine, un bun antreprenor este capabil să găsească rezolvarea perfectă chiar și la cele mai dificile și încurcate situații.

Totodată, un business de succes nu se bazează neapărat pe o inovație, cât și pe găsirea unei soluții la o problemă deja existentă. Iar pentru aceasta, este nevoie de abilitatea de a „think outside the box”.

5 elemente cheie pentru start in antreprenoriat, calitati de succes
#5 Abilitatea de a-și asuma riscuri

Fără doar și poate, antreprenorul trebuie să fie o persoană pregătită să își asume riscuri de orice natură. Într-adevăr, aceste riscuri sunt calculate.

Antreprenorul încearcă să planifice necunoscutul, astfel încât să ia cele bune decizii cu privire la afacerea proprie.

Așadar, acesta a fost topul a 5 elemente cheie pentru start in antreprenoriat. Pentru a descoperi și alte detalii interesante din viața unui antreprenor, vă invit să ascultați episoadele celor două serii de podcast al canalului Tu inspiri România, From Finish to Start și Leader’s Gambit.