Sănătate mentală prin podcasturi motivaționale

sanatate mentala podcasturi motivationale

Potențialul podcastului în susținerea sănătății mentale este promițător datorită practicității și versatilității sale.

Este important ca orice persoană să fie sănătoasă din punct de vedere mental. Un podcast poate fi folositor atunci când vrem să ne distragem atenția de la diferite gânduri negative, într-un mod cât mai benefic. Ascultarea unor podcasturi motivationale ajută la minimizarea tensiunii mentale și oferă o stare mai bună pentru o funcționare mai eficientă.

A te bucura de sănătate mentală nu înseamnă neapărat a fi fericit întotdeauna. Înseamnă înțelegerea emoțiilor și canalizarea lor într-un mod cât mai benefic. Astfel, podcastul devine o metodă bună prin care îți poți canaliza emoțiile, oferindu-ți posibilitatea de a te conecta cu alte persoane care au întâlnit aceleași experiențe ca ale tale.

Inspirația bate viața

Prin intermediul unor podcasturi motivationale, te poți regăsi, sentimentele tale ajung să fie validate și astfel, îți poți recâștiga optimismul și motivația pentru a face fiecare zi să conteze.  Astfel de povești pot ține locul atât unor sfaturi practice din partea unor speakeri, cât și unor călătorii în curs de desfășurare aparținând persoanelor ce pot oferi un ajutor real, în vederea atingerii scopurilor și obiectivelor pe care ți le-ai propus. Aflând poveștile altora, poți ajunge să îți redescoperi acea speranță față de viitor pe care, poate, o considerai pierdută.

Am ales pentru tine un canal de podcasting pentru a da startul acestui nou obicei cu subiecte de calitate. Ești curios? Dă click și descoperă ce te așteaptă!

Râsul este cel mai bun medicament

Atunci când asculți un podcast de comedie, lobul frontal și cortexul cerebral se activează. Lobul frontal este cel care „decodează” gluma pentru a determina dacă este amuzantă sau nu, iar dacă este, lobul frontal va trimite un semnal către cortexul cerebral. Acest proces va declanșa râsul, sentimentul de încântare și surprindere. Râsul reduce nivelul de cortizol asociat stresului și astfel creierul tău induce o stare de bine și de relaxare, care împreună, vor conduce la o bunăstare mentală de lungă durată.

Meditație și podcasturi motivaționale

În toată agitația de zi cu zi, îți este din ce în ce mai greu să găsești un moment de respiro, nu-i așa? Acest fapt aduce efecte negative asupra bunăstării tale mentale. Mintea are nevoie de claritate, ordine și liniște pentru a funcționa optim, și de aceea, podcasturile de meditație ghidată sunt considerate instrumente esențiale care pot aduce o multitudine de beneficii sănătății mentale. Prin meditație, trunchiul cerebral, talamusul și cortexul auditiv sunt activate și permit creierului să elibereze oxitocina produsă de glanda pituitară. Hormonul iubirii, așa cum mai este denumită oxitocina, este asociat cu empatia, încrederea și formarea relațiilor de iubire. Această substanță chimică este cunoscută pentru faptul că poate reduce nivelul de stres și anxietate, lăsând atât mintea cât și corpul să se bucure de o stare de liniște și de reconectarea cu propria persoană.

Podcastingul nu este doar o formă de divertisment, ci este mai mult de atât. Acesta este un stil de viață care poate îmbunătăți viața oricui într-un mod neașteptat. Indiferent dacă intenția este de a învăța o nouă abilitate, de a ține pasul cu noutățile, de a găsi motivație și inspirație, există cu siguranță podcasturi motivationale care abia așteaptă să fie ascultate.

Lasă-te inspirat de poveștile antreprenorilor noștri, Irina Vasilescu, Remus Bălan, Mihaela Tatu, Andreea Liptak Spiridon, Cristina Norocel și fă din starea de bine o prioritate. Tu Inspiri Romania este prietenul tău, atât la nevoie, cât și la relaxare!