Mircea Săplăcan | Automatizarea unei afaceri și digitalizarea comerțului

Ascultă Episod
mircea saplacan automatizarea unei afaceri

Mircea Saplacan este fondatorul agenției digitale de marketing și publicitate Emiral, care se află pe piață de peste 15 ani și care se ocupă cu dezvoltarea website-urilor și a magazinelor online. El se descrie, mai întâi de toate, drept o persoană căreia îi plac lucrurile clare și simple, căruia îi place să știe de ce muncește și pentru ce.

Încă din primele cuvinte ale lui Mircea, aflăm despre nevoia de automatizare a unui business, dar și despre beneficiile pe care le aduce aceasta. Automatizarea afacerii îi permite unui antreprenor să-și gestioneze programul în mod flexibil și să își reducă timpul acordat muncii pentru că multe din procesele sau interacțiunile cu un client sunt realizate automat fără a mai fi nevoie ca el sa fie mereu prezent.

mircea saplacan automatizarea unei afaceri

„În zona antreprenorială, avem nevoie de acțiune și de rezultate.”

Mircea Săplăcan

Mircea consideră că la fiecare proces al unei afaceri poți să automatizezi ceva, mai ales dacă ai abilitățile și software-ul necesar. De exemplu, una dintre cele mai ușoare metode de a automatiza un business este implementarea unui sistem CRM (abreviere a Customer Relationship Management) în procesul de vânzare prin introducerea unui follow-up în mod automat. Acesta fie ghidează utilizatorul în următorii pași ce trebuie întreprinși, fie face chiar el follow-up clientului în mod direct fără implicarea unei persoane reale.

Timeline al episodului cu Mircea Săplăcan:
00:58Cine este Mircea Săplăcan? 05:02Despre modul în care se realizează automatizarea unei afaceri 17:03Poveștile ce l-au marcat pe invitat, din perspectiva sa de antreprenor 25:33De ce abilitați are nevoie un tânăr antreprenor

Pentru a afla mai multe despre invitatul din această săptămână, Mircea Săplăcan, urmează shortcut-uri de mai jos:

Abonează-te newsletterului Tu Inspiri România pentru a fi la curent cu viitoarele episoade din From FINISH To START, emisiunea în care antreprenorii români își dezvăluie secretele și își spun poveștile de succes.

FROM FINISH TO STARTEpisod 77