Top 10 antreprenori de succes din România la început de drum

10-antreprenori-de-succes-povesti-de-succes-ale-antreprenorilor-romani

Educația antreprenorială reprezintă o componentă esențială în stabilirea bazei unei afaceri. Însă pentru a putea fi cunoscut drept un antreprenor cu rezultate bune, educația nu este de ajuns. Vei avea astfel nevoie și de o imaginație bogată care să meargă mână în mână cu inovația, o echipă, o strategie și… bani.

Iar pentru a putea deține una sau mai multe afaceri de succes în România, pe lângă celelalte condiții pe care vei fi nevoit să le îndeplinești ca antreprenor, te invităm să urmărești poveștile a 10 antreprenori de succes din România care s-au remarcat recent prin startup-urile lor la început de drum care prezintă un mare potențial pentru viitor. Acestea te pot inspira și influența în mod pozitiv și constructiv și vei știi de unde și cum să începi atunci când vei vrea să îți creezi propria afacere.

Succesul poate să apară rapid sau poate întârzia, iar pe tot parcursul inițierii afacerii, secretul este… RĂBDAREA.

10 antreprenori de succes din România la început de drum

10. Alexandra Mone & Robert Anton. Fondatori ai ARI-Studio, companie IT românească, se ocupă cu dezvoltarea și vânzarea unor sisteme de tip software și hardware și sunt adresate atât publicului larg, dar în special și domeniului HoReCa. Cei doi antreprenori pun la dispoziție o serie întreagă de echipamente, atât noi nouțe, cât și second-hand și sunt disponibili pentru livrarea în toată țara persoanelor fizice și juridice. Aceștia au profitat recent de această perioadă pentru a pune la punct detaliile firmei și doresc să susțină sectorul HoReCa pentru o mai bună funcționare.

9. Ionel Păsărică. Business fondat în anul 2017 în Iași, microberăria Capra Noastră își oferă serviciile pentru peste 100 puburi, restaurante și localuri din țară și inclusiv pentru lanțuri de retail precum Mega Image, Kaufland și Auchan. Pandemia nu a fost cel mai plăcut eveniment pentru Ionel Păsărică, întrucât localurile au fost majoritatea timpului închise, spațiul HoReCa suferind mari pierderi, însă businessul a fost îndreptat și către mediul online. Și ce dacă e pandemie? „Nu moare Capra când vor câinii”, a declarat antreprenorul pentru Ziarul Financiar.

8. Cristina Dobrescu. Ce poate fi mai frumos ca readucerea la viață a unor obiceiuri uitate? Livrez Dragoste, echipa ale cărei baze le-a fondat antreprenoarea Cristina Dobrescu, se ocupă cu caligrafierea de scrisori, dar și cu personalizarea de cadouri și aranjamente florale, la alegere și însoțite cu mesaje scrise de mână, atât pentru cei dragi, cât și pentru cei implicați activ în societate, în special în această perioadă neplăcută pentru noi. Livrările se pot face atât național, cât și internațional, iar startup-ul lucrează cu furnizori din România, susținând astfel producțiile din țară.

7. Mădălin Pop. Durbane Urbane, numele businessului fondat în urmă cu câțiva ani în Brașov duce mai departe o lungă afacere de familie. Mădălin Pop a ales să continue activitatea în atelierul de tâmplărie și creează, în prezent, lădițe în scop practic și estetic, chiar și personalizate. Numele înseamnă de fapt „lădițe urbane”, iar materialele folosite și rămase sunt refolosite, nu și risipite. Acest tip de startup susține și alți tine antreprenori care apelează la un design minimalist pentru spațiile în care își desfășoară activitatea.

6. Ciprian Răglean. Alături de Răzvan Ionescu şi Răzvan Mihai Ionescu, Ciprian Răglean a ales să folosească în mod constructiv experiența din domenile telecomunicații și marketing și a fondat Pania, firmă care se ocupă atât de producerea pâinii și produselor de panificație, cât și de livrarea lor către clienți. Trăim vremuri în care locul de muncă ocupă din ce în ce mai mult timp în viețile oamenilor, în special din viața tinerilor, iar Pania oferă servicii de livrare inclusiv la birou.

Top 10 antreprenori de succes la început de drum nu se oprește aici!

10 antreprenori de succes povesti de succes ale antreprenorilor romani

5. Carmen Zaiu. Cu toții am auzit măcar o singură dată poveștile motivaționale ale antreprenorilor internaționali care și-au început afacerile în tinerețe, în garajul de acasă. Carmen Zaiu s-a gândit că această idee nu este deloc rea, așa că a transformat garajul familiei în laborator pentru a produce cosmetice pentru tenul sensibil și alergii. Panseea a pornit din prisma unei nevoi, care s-a transformat mai târziu într-o pasiune profitabilă. Ingredientele sunt cât se poate de naturale, iar datorită faptului că produsele sunt realizate hand-made și la comandă, termenul de valabilitate al acestora este mai redus ca al celor produse de comapanii mari pentru piață. Carmen dorește să promoveze utilizarea ingredientelor locale, iar produsele finale se pot găsi și în magazinul online.

4. Mihaela Rotaru. Școala Rottaru oferă cursuri de machiaj și cosmetică tuturor celor interesați. Totul a început în anul 2012, când Mihaela Rotaru și-a deschis un mic salon unde ținea mici ateliere pentru persoanele interesate, predând apoi la o școală acreditată și hotărându-se într-un final șă își deschidă propria școală de beauty. Școala Rottaru prezintă o gamă largă de cursuri, iar la terminarea unui curs, elevul va fi nevoit să promoveze un examen pentru a primi diploma.

3. Paul Călin, Silviu Dragomir & Monica Călin.  Wild Thing organizează în țară, dar și internațional, minimum 10 călătorii pe an pentru publicul care este angajat. Paul Călin oferă doritorilor o experiență cât mai naturală, cazarea făcându-se în majoritatea cazurilor la cort, pentru experiențe de neuitat. Grupurile de excursioniști nu pot fi prea mari deoarece se dorește stabilirea unei conexiuni între toți membrii grupului, iar un număr prea mare de oameni nu le-ar permite aceste lucru.

2. Victor Patrichi. Lucrurile vechi nu sunt lipsite întotdeauna de însemnătate. În special cărțile, care în ultima vreme sunt din ce în ce mai căutate, cumpărate și apreciate. Târgul Cărții, anticariatul online care a pornit din ideea de organizare a unui târg de cărți, se bucură de un succes în creștere, în special în mediul online, unde doritorii pot căuta orice titlu literar și nu numai, care odată cumpărat, va fi livrat la domiciliu.

1. Cristina Nițu. Vrei să înveți limba portugheză și nu știi de unde să începi? Ei bine, noi avem o recomandare pentru tine: Fala Português. Absolventă a Facultății de Limbi Străine în București, dar și în Lisabona, antreprenoarea Cristina Nițu oferă cursuri de limba portugheză tuturor celor interesați și nu neglijează nicio categorie de vârstă, iar în anul 2020 a lansat și un curs online pentru persoanele interesate din afara Bucureștiului, care doresc să înceapă cursul.

Începutul este o artă, în special în antreprenoriat. Fie că ai nevoie de o sursă de inspirație sau doar vrei să te menții motivat, acest top 10 antreprenori de succes la început de drum vine în ajutorul tău. Urmărește în continuare Tu Inspiri România și rămâi la curent cu noutățile din lumea antreprenoriatului. Lasă-te inspirat!