Ingredientele succesului în HoReCa | Curaj, inițiativă și determinare cu Ana Savin

Ascultă Episod
ana savin industria horeca cum sa cauti angajati horeca in pandemie 1920x700

De multe ori, antreprenoriatul vine la pachet cu anumite provocări, dar Tu Inspiri România este pregătit să vină în ajutorul tău!

În noul podcast al seriei From FINISH to START, Ana Savin vine să ne vorbească despre construirea unei afaceri profitabile în industria HoReCa de la A la Z. Ana activează în acest domeniu încă din 2015, iar în 2022 a cumpărat o franciză de business pentru zona Galați-Brăila. În momentul de față, pregătește un nou proiect, care va include spații de cazare și terasă pe Dunăre și care va fi lansat, cel mai probabil, la 1 iunie.

Începutul poate fi anevoios – la fel a fost și pentru invitata noastră. Deoarece la acel moment mijloacele tehnologice nu erau atât de avansate, Ana mărturisește că a fost complicată obținerea autorizației de construire și a avizelor, birocrația aflându-se ,,la putere”.

Ulterior, business-ul a început să crească treptat. Chiar și în perioada pandemiei, care pentru HoReCa a fost dificilă, echipa a continuat să persevereze. Cu toate acestea, adaptarea, schimbarea perspectivelor și atenția la persoanele din jur nu au putut să lipsească, ele având în final un impact pozitiv. Afacerea a continuat să crească datorită membrilor echipei: muncitori, sinceri și uniți – câteva dintre cuvintele prin care pot fi caracterizați.

Ana îți spune și cum să cauți angajați, făcând referire la metodele pe care ea însăși, alături de o asociată, le-a aplicat: realizarea unui afiș reprezentativ care conține beneficiile și realitatea industriei, plus o strategie de recrutare bine gândită.

ana savin industria horeca cum sa cauti angajati horeca in pandemie 1200x675

Ana Savin

Nu stă totul în marketing, trebuie să oferi și calitate

Ana

Pentru un restaurant, materia primă este o provocare, fiind foarte greu pentru un bucătar să gătească un preparat dacă aceasta se schimbă. De altfel, nu este suficient să se investească timp în afacere numai la început, din punctul de vedere al marketing-ului, ci din contră, clienților trebuie să li se ofere tot timpul servicii și produse calitative astfel încât să își păstreze încrederea.

Pandemia a fost pentru Ana Savin, așa cum ea însăși recunoaște, o lecție, adoptând o atitudine mai calmă, care îi permite să ia pașii treptat, să îi prioritizeze și să îi ducă eficient spre îndeplinire. De asemenea, ne destăinuie faptul că ar delega mai devreme și că nu ar mai amesteca business-ul cu viața personală.

Ca un ultim sfat, invitata le transmite viitorilor antreprenori să ia în considerare efectuarea studiilor de piață și consultanța în domeniul pe care vor să îl aleagă.

Timeline episod:

00:43Cine este Ana Savin? 01:57Povestea business-ului 11:14Provocări din antreprenoriatul în HoReCa

Rămâi pe recepție! Te invităm să te abonezi la newsletter-ul canalului Tu Inspiri România pentru a primi cele mai noi vești despre emisiunea From FINISH to START, mereu pregătită să îți ofere suport în domeniul afacerilor.

Dacă vrei să afli mai multe despre partea tehnică a unui podcast, dar și ce înseamnă o strategie SEO, nu ezita să vizitezi Noi Producem Podcast și Think Up Marketing.

FROM FINISH TO STARTEpisod 113