Start Up, Inovație și Metavers cu Diana Nițescu

Ascultă Episod
Diana Nițescu start up top minds octogon hub1920x700

Bine ai venit la Tu Inspiri România!

Invitata noastră din podcastul de astăzi al seriei ,,From FINISH to START” este Diana Nițescu, CEO la TOP Minds și Fondator al OctogonHUB.

Din vasta experiență acumulată până acum, Diana ne vorbește astăzi despre industria de Start Up Business și despre experiențele pe care tinerii le trăiesc în drumul lor spre succes.

Cu toate că a ales să urmeze studii superioare în Psihologie, Diana și-a dezvoltat, încă din anii facultății, spiritul antreprenorial alegând în cele din urmă calea Managementului.

Unul din subiectele abordate a fost cel legat de confuzia făcută deseori între termenii ,,Antreprenoriat” și ,,Start Up Business”,

Aflăm astfel de la invitata noastră că cei doi termeni au mici diferențe între ei din punctul de vedere al structurii lor morale.

Antreprenoriatul cuprinde deci toate tipurile de business, atât afaceri tradiționale, cum ar fi cofetăria ta preferată, cât și afaceri inovatoare, de digitalizare sau adaptate tehnologiei moderne.

Ce are atunci în componența sa, Start Up Businessul?

Start Up Business-ul, are în structura lui doar un anumit tip de companie: compania bazată exclusiv pe inovații.

Ce înseamnă asta? Înseamnă lucruri gândite de la 0, cărora le dai viață prin digitalizare, managementul datelor sau integrarea de tehnologii precum inteligența artificială, quantum computing și multe altele.

Acestea fiind spuse, Diana Nitescu, ne va face cunoștință, pe parcursul interviului, cu tot ceea ce înseamnă cu adevărat un start up.

Diana Nițescu Open GRAPH Start Up Octogon Top Minds1200x675

Diana Nițescu

,,Este foarte bine să-ți dai seama ce ți se potrivește”

Diana

Un al topic abordat de Andrei Dicher, gazda emisiunii împreună cu invitata sa, este cel al importanței descoperirii propriei vocații/pasiuni. Diana susține că este esențial ca o persoană să-și descopere adevărata pasiune și că deși mulți tineri sunt curioși, ei nu resimt totuși acea motivație interioară necesară. Chiar și un job obișnuit aduce multe satisfacții dacă este ceea ce îți dorești.

Diana ne dezvăluie și provocările din business care pot apărea în drumul unui tânăr către succes. Câteva idei extrase din acest topic:

  • unui tânăr îi este greu să își imagineze cum va evolua afacerea sa de-a lungul primilor trei ani (care sunt de altfel și cei mai complicați ani)
  • stabilirea bugetului îi poate părea acestuia o activitate extrem de complicată.

Dacă te afli la început de drum în antreprenoriat și dorești să îți extinzi cunoștințele și cu alte informații valoroase, îți recomandăm să citești și articolele:

Timeline episod:

00:52Cine este Diana Nițescu? 02:50Care este diferența dintre antreprenoriat și start up business? 11:56Tinerii din România și provocările întâlnite

Vino alături de noi! Abonează-te la newsletter-ul canalului Tu Inspiri România pentru a rămâne la curent cu viitoarele episoade ale emisiunii ,,From FINISH to START”, locul unde antreprenorii români îți sar în ajutor cu sfaturi de folos și te susțin pentru a învăța activ tainele din lumea business-ului.

De asemenea, dacă vrei să afli mai multe despre partea tehnică a unui podcast, dar și ce implică o strategie SEO, vizitează www.noiproducempodcast.ro și www.thinkupmarketing.ro.

FROM FINISH TO STARTEpisod 111