Elementele unui sistem antreprenorial de succes alături de Cornel Marcu

Ascultă Episod
cornel marcu sistem antreprenorial de succes

Bine ai venit la un nou episod al podcastului “Tu Inspiri România”! Suntem extrem de încântați să vă prezentăm astăzi un invitat special, un antreprenor cu o poveste fascinantă de viață și o abordare unică asupra dezvoltării personale.

Cornel Marcu, în vârstă de 45 de ani și-a trăit viața într-un mod cu totul neașteptat. După ce a studiat teologia timp de 9 ani, a decis să-și îndrepte atenția către un alt domeniu extrem de complex: psihologia. Ceea ce face povestea acestuia cu adevărat deosebită este dedicarea sa constantă pentru dezvoltarea personală și profesională. Timp de 15 ani, el s-a angajat în studiul și aplicarea Neuro-Linguistic Programming (NLP), o metodă puternică de transformare personală și comunicare eficientă.

În plus, în ultimii doi ani, Cornel Marcu a extins în continuare sfera sa de influență și expertiză, oferind ajutor și consultanță altor antreprenori în procesul de procedurare al afacerii. Acest lucru nu numai că demonstrează dedicația sa pentru dezvoltarea personală și profesională, dar și abilitatea sa de a inspira și de a ghida alți antreprenori către un sistem antreprenorial de succes.

Creșterea apare atunci când te ridici după o nereușită!

Cornel Marcu

cornel marcu podcast Tu inspiri Romania

6 elemente ale unui sistem antreprenorial de succes

Pentru că această călătorie spre lumea antreprenoriatului să fie mai ușoară și mai „dulce” o vom asemăna cu un tort. Chiar și un bucătar amator știe că pentru a crea o rețetă de succes are nevoie de cele mai bune ingrediente, dar și de pregătirea lor în prealabil.

Fie că trebuie să amesteci albușurile cu zahăr sau să arunci o privire la cât de mult ți-au crescut cifrele în cuptorul profitului, tu, dragă antreprenor trebuie să fii prezent în fiecare pas al rețetei către succes.

Fără a mai lungi prea mult așteptarea și de a crea șansa să ne părăsiți datorită poftei de dulce pe care tocmai ți-am creat-o, iată care sunt cele 6 ingrediente magice care vor crea un sistem antreprenorial de succes:

  1. Procedurile – ele trebuie văzute ca pe niște ingrediente bază ale unui tort, dacă acesta are o rețetă de blat perfectă, drumul către succes este asigurat. Asta nu înseamnă că rețeta nu necesită ajustări și că este valabilă pentru următorii 10 ani. Dimpotrivă, ea trebuie ajustată pentru a se potrivi gusturilor clienților, însă baza este deja formată, tot ce trebuie să faci este să adaugi „topping-ul” de care are nevoie clientul tău și care nu necesită prea mult efort pentru a-l oferi.
  2. Viziunea pe termen lung – ai nevoie să vizualizezi cum va arăta afacerea ta peste 10 ani, pentru a putea explica echipei care îți sunt scopurile, iar aceasta să facă front comun cu tine în lupta către un sistem antreprenorial de succes.
  3. Echipă de resurse umane dedicată – deoarece clienții au nevoie de oameni calzi atunci când întâmpină o problemă sau o neregulă la produsul/serviciul tău, nu de oameni fără răbdare și care să îți tragă afacerea în jos.
  4. Identificarea și rezolvarea obstacolelor – pentru a avea succes trebuie să recunoști că vor veni momente în viață în care te vei lovi de un zid pe care nu poți să îl sari, dar pentru care vei depune toate eforturile, alături de echipa ta, să îl eliminați.
  5. Indicatorii – pot fi precum stafidele din cozonac pentru persoanele care nu agreează acest ingredient în prăjituri, dar tocmai ele dau întreaga aromă și savoare. Prin urmare, nu te teme să te uiți peste cifre și statistici pentru că ele îți prezintă situația actuală a companiei tale și te vor ajuta să iei cele mai bune decizii.
  6. Întâlnirile săptămânale – pentru ca toate aceste ingrediente să se armonizeze și să creeze un rezultat perfect, au nevoie de prilejul de a se întâlni și de face schimb de „arome”. Ce vreau să spun cu asta? Întâlnirea săptămânală cu toate departamentele este crucială pentru un sistem antreprenorial de succes. Pentru că întreaga companie luptă pentru același scop, ea are nevoie de o reactualizare a statusurilor, a nevoilor, dar și de un schimb de păreri și idei între departamente pentru a lua cele mai bune decizii.

Acum că ai trecut cele 6 ingrediente în caietul tău cu rețete antreprenoriale, tot ce trebuie să faci este să nu mai aștepți și să pui la copt acest „blat de succes” minunat.

Timeline episod Cornel Marcu

01:06Cine este astăzi Marcu Cornel? 11:06Ce înseamnă o procedurare de business? 23:58Ce mai mare greșeală în sistematizarea afacerii

Pentru mai multe informații utile și povești antreprenoriale te invităm să rămâi în continuare alături de noi. În acest sezon îți vom oferi ocazia să afli lucruri noi pe care să le aplici în cariera ta, dar și în viața de zi cu zi. Abonează-te la newsletter-ul ,,Tu Inspiri România” pentru a a fi la curent cu noutățile din lumea antreprenoriatului!

Dacă vrei să afli mai multe despre partea tehnică a unui podcast, dar și ce implică o strategie SEO, vizitează ,,Noi Producem Podcast”, respectiv ,,Think Up Marketing”.

FROM FINISH TO STARTEpisod 124