Cosmin Sandu | Rolul eșecului în lumea antreprenoriatului

Ascultă Episod
Cosmin Sandu - gandire critica

Într-o familie cu un tată antreprenor, Cosmin Sandu a simțit gustul antreprenoriatului încă de mic, în acest moment fiind un antreprenor de succes în domeniul transporturilor. Afacerea actuală nu este prima lui încercare, dar este cea mai reușită. Aceasta este dovada vie că nu trebuie să te dai bătut niciodată, că trebuie să înveți mai mult, să fii mai calculat și să îți dezvolți o gândire critică. Eșecul unei afaceri nu este un capăt de drum, poate fi un început pentru un următor succes.

După spusele antreprenorului Cosmin, să fii antreprenor este un cumul de caracteristici, un proces de învățare continuu și o capacitate de adaptare pentru a depăși situațiile neașteptate. Să fii antreprenor necesită experiență, să fii conștient de cine ești în adevăratul sens al cuvântului. De asemenea, necesită o bogată cultură generală, flexibilitate și mai important, să îți lipsească conexiunea cu banii.

Eșecul unei afaceri nu trebuie să te doboare, ea trebuie să te facă mai puternic și mai calculat. După eșecul „Donutino”, Cosmin se bucură în acest moment de succesul unei afaceri de transport. Este important să te cunoști pe tine însuți astfel încât să știi ce poți face la maximă calitate și ceea ce nu poți face.

Cosmin Sandu - gandire critica

Cel mai bun mod prin care poți să înveți antreprenoriatul este să faci controlat și fără riscuri

Cosmin Sandu

Un alt sfat important venit de la cunoscutul antreprenor este puterea de a spune stop. Să știi să spui stop la momentul potrivit te poate scapă de multe probleme și te poate aduce în fața succesului.

Un absolvent al Facultății de Transporturi în cadrul Universității Politehnica, Cosmin spune că școala e importanta, dar nu este de ajuns. Ea te pregătește de câmpul muncii nu pentru a fi antreprenor, pentru asta trebuie să lucrezi în plus.

Timeline episod

05:30Eșecul privit ca ceva bun, cum a clacat Cosmin Sandu 12:19Obiceiuri care te duc spre succes 21:17Cum arată o zi din viața lui Cosmin Sandu

”Tu inspiri România” este un canal de podcasturi care caută să ofere informații despre lumea antreprenoriatului, valorificând experiențele altor antreprenori experimentați.

Dacă te-ai simțit inspirat de acest interviu și își dorești să aflii mai multe, te invităm să te abonezi la „Tu Inspiri Romania”, iar noi vom avea grijă ca tu să primeşti în timp real notificări despre episoadele care sunt relevante pentru tine!

FROM FINISH TO STARTEpisod 63