Pot fi un antreprenor de succes dacă fac podcast?

un antreprenor de succes fac podcast

Trăim într-o eră în care tehnologia evoluează din ce în ce mai rapid, și cu pași și mai rapizi pătrunde în viețile noastre, în mod inevitabil. Dar cum ar fi dacă am folosi această tehnologie în favoarea noastră și a afacerii pe care o conducem? Voi putea fi eu un antreprenor de succes dacă aleg să fac podcast? Ei bine, urmează răspunsul!

Fie că afacerea ta are neapărată nevoie de o schimbare sau fie că pur și simplu vrei să încerci ceva nou, opțiunea de a face podcast este una accesibilă și mai deloc costisitoare pentru buzunarul oricui. Tot ce ai nevoie este un microfon, puțină tehnologie îmbinată cu câteva cunoștințe și… gata. Poți trece la treabă! Decide-te asupra tipului de conținut și creează apoi o strategie. Pe parcurs, aceasta va putea fi îmbunătățită în funcție de ideile pe care le ai. Puterea și succesul stau în mâinile tale, iar pasiunea nu trebuie să lipsească. Altfel, cum vom reuși?

un antreprenor de succes fac podcast

Vreau să devin un antreprenor de succes

Există numeroase posibilități prin care putem îmbrățișa succesul pentru afacerea proprie. De asemenea, vaste sunt și metodele de promovare a acesteia, în special pe internet. Podcastul de pildă, oferă posibilitatea îmbinării celor două etape amintite, promovându-ți așadar businessul… în timp ce lucrezi. Așa că… de ce să faci un podcast? Pentru că:

  • Informația ajunge mult mai ușor către audiență;
  • Uneori, să asculți este mai ușor și mai la îndemână. În acest caz, un plus reprezintă felul în care te adresezi ascultătorilor tăi, pe care îi poți convinge folosindu-ți vocea, la propriu, să îți susțină afacerea, chiar și doar ascultând-o;
  • Cel mai convingător lucru pentru un antreprenor: investiția pentru această metodă este în mâna ta, depinde câți bani vrei să cheltui.

Conform Podcast Insights, în anul 2021 existau în lume peste 2 milioane de emisiuni de podcast, iar numărul se află într-o continuă creștere pentru că antreprenorii au înțeles să această metodă are foarte mult potențial în domeniile de Business și Marketing. Iar acest lucru se datorează în special faptului că promovarea afacerii se va realiza mai simplu și mult mai eficient.

Nu uita că un rol important în dezvoltarea afacerii tale îl are și echipa pe care o creezi. Astfel, afacerea va fi mult mai bine organizată, iar obiectivele pot fi stabilite și îndeplinite împreună.

Vreau să fac podcast… cum pot începe?

Câteva sfaturi pentru a fi un antreprenor de succes făcând podcast:

  • Alege să discuți despre subiecte relevante afacerii tale și domeniului din care face parte.
  • Alege să nu vorbești singur ascultătorilor tăi – poți avea invitați din domeniul afacerii tale sau din oricare alt domeniu care consideri că poate influența în mod pozitiv atât afacerea ta, cât și viziunea audienței. Cu cât mai multe opinii, cu atât mai bine.
  • Creează un blog asociat canalului tău de podcast – dacă oamenii nu pot asculta într-un anumit moment, vor pot citi și vo fi la curent.
  • Râmăi aproape de ascultători și părerile lor urmărind ariile lor de interes – astfel, le vei căpăta încrederea.
  • Și mai multe detalii, aici.

Așadar, da! Poți fi un antreprenor de succes creând content de tip podcast.

Urmărește pagina Tu Inspiri România pentru mai multe noutăți, dar și noi emisiuni de podcast. Lasă-te inspirat!