Alexandra Popescu-Zorica | Leadership, Corporație și Start-Up

Ascultă Episod
Alexandra Popescu-Zorica | Leadership, Corporație și Start-Up

Protagonista de azi este Alexandra Popescu-Zorica, o profesionistă în design thinking, inovație și parteneriate în sfera serviciilor financiare. În cadrul celui mai nou episode al seriei Leader’s GAMBIT, ea ne va vorbi despre parteneriatele dintre start-up-uri și corporații.

Deși un parteneriat între o corporație și un start-up poate părea o relație inegală, Alexandra ne demonstrează contrariul. Start-up-urile aduc o abordare progresistă și inovatoare, fiind mai mult decât simpli furnizori de servicii și idei creative pentru corporații. La rândul lor, corporațiile au mult mai multe resurse, o experiență mai veche în business și o structură riguroasă de care un start-up are nevoie. Așadar, parteneriatul este o situație reciproc avantajoasă.

Alexandra Popescu-Zorica ne mai povestește și despre cum se realizează o colaborare de succes între cele două. Un parteneriat bun între o corporație și un start-up presupune o aliniere de viziuni și valori comune în ceea ce privește business-ul. În ceea ce privește partea practică a unui astfel de parteneriat, printre activitățile concrete se numără lansarea unui produs unic conceput împreună sau posibilitatea companiilor de a cumpăra serviciile sau sistemele deținute de start-up-uri pentru a-și rezolva problemele.

Ea ne prezintă și profilul unui corporatist care ar dori să lucreze cu start-up-uri, punctând nevoia de o doză de creativitate și curiozitate, abilitatea de a jongla cu obiective pe termen scurt și pe termen lung, dar și curajul de a contesta status quo-ul.

Despre greșelile care se pot face într-un parteneriat de acest fel, Alexandra amintește de un oarecare formalism încă existent din partea corporațiilor, dar și de o bază slabă în ceea ce privește ideea de business a start-up-urilor.

Ca o notă personală, Alexandra ne relatează și despre motivația și experiențele personale care i-au modelat parcursul profesional și au determinat-o să încerce această nișă.

“Inovația ne arată că dacă schimbi ceva când lucrurile nu mai funcționează, s-ar putea să fie prea târziu.”

Alexandra Popescu-Zorica

Timeline episod:

01:04Cât este de avantajos un parteneriat între o corporație și un start-up? 03:54Cum se realizează un parteneriat de succes între un start-up și o corporație? 13:09Profilul unei corporatist care dorește să lucreze cu start-up-uri 16:3916:39 Principalele greșeli în parteneriatul corporație & start-up

Pentru a afla mai multe despre ceea ce înseamnă un lider de succes, te invităm să urmăreşti activitatea lui Alexandra Popescu-Zorica pe:

”Tu inspiri România” este un canal de podcasturi dedicate promovării antreprenoriatului românesc, indiferent că el se desfășoară cu succes în țară sau în străinătate. Dorința noastră și a invitațiilor noștri este de a împărtăși cu voi povești, eșecuri, secrete și sfaturi folositoare pe care să le puteți pune în practică, dar și momente fun cu quizuri și polluri.

Dacă te-am convins și vrei să iei parte la misiunea noastră, te invităm să te abonezi la „Tu Inspiri Romania”, iar noi vom avea grijă ca tu să primeşti în timp real notificări despre episoadele care sunt relevante pentru tine!

LASĂ-NE UN COMENTARIU
Join the discussion

LEADER'S GAMBITEpisod 9