De la banking la leadership | cu Mihnea Crăciun

Ascultă Episod
Mihnea Craciun Tu Inspiri Romania

Episodul cu numărul 4 al seriei Leader’s GAMBIT îl are ca invitat pe Mihnea Crăciun. El ne va povesti despre cum a făcut tranziția de la mediul riguros al banking-ului la un mediu mult mai maleabil pe care îl presupune antreprenoriatul românesc.

Mihnea a avut un traseu profesional interesant, pornind de la jurnalism, trecând prin banking, iar în prezent ocupă poziția de Managing Director în cadrul Endeavor România. Având o experiență vastă în banking, el ne povestește despre schimbările care au apărut de-a lungul timpului în acest domeniu, dar și modul cum acesta i-a influențat viața și cariera profesională.

Endeavor este o organizație de suport antreprenorial care acționează în 3 moduri. În prim plan oferă acces la o rețea internațională de mentoring compusă din foști sau actuali antreprenori prin care un antreprenor este ajutat în a-și crește bussines-ul. De asemenea, furnizează accesul la piețe de expansiune și accesul la finanțare.

Mihnea ne prezintă totodată care sunt criteriile pe care Endeavor le ia în considerare atunci când selectează companiile. Imaginea antreprenorului și dimensiunea business-ului sunt unele dintre aspectele luate în vedere.

În România, antreprenoriatul se află încă într-o fază inițială, dar are parte de o dezvoltare surprinzătoare. Pentru ca un business să aibă succes are nevoie de anumite elemente-cheie, pe care Mihnea le prezintă pe larg.

Revenind la schimbarea surprinzătoare în carieră, Mihnea Crăciun totodată ne oferă câteva sfaturi folositoare pentru cum se educă un antreprenor la început de drum și ce pași face pentru a deveni cât mai bun.

Rezonez foarte mult cu ideea întâlnirilor miraculoase în viața unui om.

Mihnea Crăciun

Timeline episod:

01:03 – Viața după banking

02:38 Tranziția de la banking la antreprenoriat

04:37 Fuck-up de succes

07:46 Endeavor și antreprenoriatul românesc

20:32 Leadership în antreprenoriat

25:06 Cum se educă un antreprenor aflat la început?

Pentru a afla mai multe despre ceea ce înseamnă un lider de succes, te invităm să urmăreşti activitatea lui Mihnea Crăciun pe:

”Tu inspiri România” este un canal de podcasturi dedicate promovării antreprenoriatului românesc, indiferent că el se desfășoară cu succes în țară sau în străinătate. Dorința noastră și a invitațiilor noștri este de a împărtăși cu voi povești, eșecuri, secrete și sfaturi folositoare pe care să le puteți pune în practică, dar și momente fun cu quizuri și polluri.

Dacă te-am convins și vrei să iei parte la misiunea noastră, te invităm să te abonezi la „Tu Inspiri Romania”, iar noi vom avea grijă ca tu să primeşti în timp real notificări despre episoadele care sunt relevante pentru tine!

LASĂ-NE UN COMENTARIU
LEADER'S GAMBITEpisod 5