Terapie și leadership prin coaching | cu Gina Matei

Ascultă Episod
Terapie și leadership prin coaching | cu Gina Matei

Gina Matei este noul invitat al seriei Leader’s GAMBIT. Gina are o experiență bogată în vânzări în sectorul bancar, iar în episodul de azi ne va prezenta traseul ei în coaching și rolul unui coach în atingerea potențialului maxim.

Prin coaching, Gina își dorea doar o perfecționare ca manager, poziție pe care o ocupa la momentul respectiv. Ulterior, rezultatele pozitive și feedback-ul primit au determinat-o să intre treptat în lumea antreprenorială.

Inițial, și-ar fi dorit să se adreseze profesiilor liberale, categoria ei de suflet, dar această nișă nu a funcționat. Nevoită să se reorienteze, Gina a decis să profite de experiența rară de manager. 

Gina Matei

Ea ne povestește că în coaching, clientul este cel care își alege coach-ul potrivit pentru a-și atinge propriile obiective. Clienții ei tipici au fost în mare parte antreprenori sau manageri, oameni care vor să își îmbunătățească performanțele. O altă categorie cu care Gina Matei lucrează sunt și echipele, fiind fascinată de dinamica regăsită în cadrul acestora.

Gina ne prezintă și unele stereotipuri pe care le au personale care nu au experimentat coaching-ul. Un coach nu poate nici să răspundă la întrebările clientului și nici să ofere sfaturi. În realitate, coaching-ul pornește de la un obiectiv precis, iar un coach te ajută să îți atingi acel obiectiv.

Gina a observat că există o oarecare confuzie despre rolul unui coach și diferența dintre un coach, un terapeut, un mentor și un trainer. Coaching-ul este despre viața profesională și acțiune, iar terapia este despre viața personală și introspecție, dar cele două nu sunt în totalitate separate. Mentoratul este despre dezvoltarea unor abilități și competențe, iar training-ul presupune obținerea unor noi informații.

Deși la prima vedere piața română de coaching pare a fi saturată, Gina ne învață cum ar trebui să ne alegem un coach și dacă acreditările sunt sau nu importante.

Strategia înseamnă ce te diferențiază

Gina Matei

Timeline episod:

04:23Fuck-up de succes 09:18Rolul unui coach
Pentru a afla mai multe despre ceea ce înseamnă un lider de succes, te invităm să urmăreşti activitatea lui Gina Matei pe: 

”Tu inspiri România” este un canal de podcasturi dedicate promovării antreprenoriatului românesc, indiferent că el se desfășoară cu succes în țară sau în străinătate. Dorința noastră și a invitațiilor noștri este de a împărtăși cu voi povești, eșecuri, secrete și sfaturi folositoare pe care să le puteți pune în practică, dar și momente fun cu quizuri și polluri.

Dacă te-am convins și vrei să iei parte la misiunea noastră, te invităm să te abonezi la „Tu Inspiri Romania”, iar noi vom avea grijă ca tu să primeşti în timp real notificări despre episoadele care sunt relevante pentru tine!

LEADER'S GAMBITEpisod 7