Leadership și dezvoltare prin educație | cu Ovidiu Dîmbean-Creţa

Ascultă Episod
Ovidiu Dîmbean-Creţa Tu inspiri Romania

Cel mai nou episod al seriei Leader’s GAMBIT îl are ca protagonist pe Ovidiu Dîmbean-Creţa, rectorul ASEBUSS și un profesor cu o vastă experiență în business education.

Pandemia de coronavirus a adus modificări masive în ceea ce privește zona de business education, reprezentând o provocare atât pentru profesori, cât și pentru cursanți. Ovidiu ne povestește că trecerea la mediul online a fost o schimbare bruscă, dar totuși reușită.

Cât privește educația, pandemia a accelerat dorințele și nevoile oamenilor de dezvoltare și educare. Cu toate că multe companii și-au redus bugetele de training, angajații aleg să investească în propria dezvoltare. Cursurile devin din ce în ce mai personalizate, încercând să țină pasul cu așteptările și cerințele cursanților. Tipologia cursantului clasic a rămas relativ aceeași, dar diferența clară dintre generații este că oamenii își doresc soluții, și nu doar aspecte teoretice. 

Capacitatea de adaptare la schimbare și abilitatea de a lua decizii rapide sunt esențiale în ziua de azi. Ovidiu Dîmbean-Creţa ne prezintă câteva cursuri oferite de ASEBUSS, care reușește să își actualizeze constant curricula și profesorii pentru a fi cât mai relevanți.

Pentru a alege corect un MBA, Ovidiu ne arată că este necesar să ne ghidăm după câteva criterii, printre care se numără curricula, corpul profesoral, networking-ul format. Un aspect care nu ar trebui ignorat este dat de recomandările primite de la alți absolvenți ai programului respectiv.

Oamenii care aleg să se educe, să investească mai mult în ei devin tot mai independenți și mai puternici.

Ovidiu Dîmbean-Creța

Timeline episod:

01:31Cum s-a schimbat zona de business education? 13:00Care sunt noile tendințele în ceea ce privește un MBA? 23:38Cum să alegi corect un MBA?

Pentru a afla mai multe despre ceea ce înseamnă un lider de succes, te invităm să urmăreşti activitatea lui Ovidiu Dîmbean-Creţa pe:

”Tu inspiri România” este un canal de podcasturi dedicate promovării antreprenoriatului românesc, indiferent că el se desfășoară cu succes în țară sau în străinătate. Dorința noastră și a invitațiilor noștri este de a împărtăși cu voi povești, eșecuri, secrete și sfaturi folositoare pe care să le puteți pune în practică, dar și momente fun cu quizuri și polluri.

Dacă te-am convins și vrei să iei parte la misiunea noastră, te invităm să te abonezi la „Tu Inspiri Romania”, iar noi vom avea grijă ca tu să primeşti în timp real notificări despre episoadele care sunt relevante pentru tine!

Join the discussion

LEADER'S GAMBITEpisod 12