Alexandra Paucescu | Despre principii de viață în diplomație

Ascultă Episod
Alexandra Paucescu Tu inspiri România

Cel mai recent invitat al seriei Leader’s GAMBIT este Alexandra Paucescu, care, în episodul de astăzi, ne va povesti despre implicațiile unei vieți ca și soție a unui diplomat de carieră.

Despre viața din postura unei soții a unui diplomat de carieră, Alexandra Paucescu ne povestește că implică multe aspecte care nu sunt vizibile din exterior. Ea consideră că mereu trebuie să privim partea optimistă a lucrurilor. Un nou post implică o nouă schimbare, care aduce la rândul ei o serie de obstacole. Pe lângă aspectul logistic destul de dificil, Alexandra ne vorbește și despre înstrăinarea care are loc, sentimentul de rupere care aduce un disconfort greu de gestionat. Stilul acesta de viață contribuie semnificativ la dezvoltarea personală a unui individ, iar fiecare provocare reprezintă o posibilitate de creștere. 

Alexandra Paucescu a publicat o carte intitulată „Just a diplomatic spouse” în care vorbește despre provocările, dar și oportunitățile unei vieți alături de un diplomat de carieră. Ea ne povestește că a ales să se implice în organizații caritabile, considerând voluntariatul ca fiind cea mai bună alegere în dezvoltarea personală. Ea ne vorbește și despre ideea de la care a pornit cartea, din dorința de a oferi o perspectivă reală asupra vieții în diplomație. Ca o notă personală, Alexandra ne prezintă implicațiile pe care acest stil de viață le are asupra sa și a familiei sale.

Acest stil de viață te învață să îți dai seama că ești mult mai rezistent decât crezi pentru că te pune în fața unor situații limită sau situații neașteptate și te scoate din zona de confort

Alexandra Paucescu

Timeline episod:

04:42Provocările și oportunitățile acestui stil de viață 16:22„Just a diplomatic spouse” și ideea de la care a pornit cartea 19:47Impactul acestui stil de viață asupra Alexandrei și a familiei sale

Pentru a afla mai multe despre ceea ce înseamnă un lider de succes, te invităm să urmăreşti activitatea Alexandrei Paucescu pe:

”Tu inspiri România” este un canal de podcasturi dedicate promovării antreprenoriatului românesc, indiferent că el se desfășoară cu succes în țară sau în străinătate. Dorința noastră și a invitațiilor noștri este de a împărtăși cu voi povești, eșecuri, secrete și sfaturi folositoare pe care să le puteți pune în practică, dar și momente fun cu quizuri și polluri.

Dacă te-am convins și vrei să iei parte la misiunea noastră, te invităm să te abonezi la „Tu Inspiri Romania”, iar noi vom avea grijă ca tu să primeşti în timp real notificări despre episoadele care sunt relevante pentru tine!

LEADER'S GAMBITEpisod 13