Despre cum antreprenoriatul nu ține cont de vârstă cu Cristian Frunze

Ascultă Episod
Cristian Frunze Tu Inspiri Romania1920x700

Episodul din această săptămână ne aduce în prim-plan un tânăr entuziasmat care a reușit să dărâme orice stereotip și ne-a arătat că antreprenoriatul nu ține cont de vârstă. Cristian Frunze este un tânăr care la doar 17 ani a reușit să construiască 2 afaceri, Smart Curs bazată pe dezvoltarea cursurilor online în domenii precum programare, editare foto-video, marketing și o companie de marketing care are menirea de a promova și ajută alți creatori de cursuri și tutori să ajungă la cât mai multă lume interesată de domeniul lor de activitate.

Cum i-a venit ideea lui Cristian Frunze să devină antreprenor

Debutul vieții de antreprenor a avut loc la vârsta de 13 ani, când a văzut o reclamă la un curs de design grafic pe care și l-a achiziționat cu ajutorul părinților. După o perioadă de un an în care a încercat, prin diverse metode, să își creeze o sursă proprie de venit în mediul online, a ajuns la concluzia că își dorește să pună bazele unor cursuri online în limba română pentru că în acea perioadă erau foarte puține pe piață. Acea inițiativă a fost una de succes, Cristian reușind să coopteze de-a lungul timpului mai mulți specialiști alături de care a creat cursuri online și a dus la un alt nivel Smart Curs.

Cristian Frunze Open-GRAPH-1200x675
Nu te concentra pe bani, concentrează-te pe lecțiile pe care le înveți

Cristian Frunze

Încercările antreprenoriatului la o vârstă fargedă

De cele mai multe ori este destul de greu să fii luat în serios, mai ales când vârsta nu este cel mai bun atuu al tău. De această provocare s-a lovit și Cristian în momentul în care a luat decizia de a colabora cu mai mulți specialiști și creatori de cursuri, comunicarea dintre ei nefiind una eficientă datorită modului în care era percepută un tânăr de mai puțin de 16 ani care dorește să pună bazele unei platforme educative. Cu toate acestea, cu perseverență și mult devotament, tânărul a reușit să aducă în echipa sa specialiști din toate domeniile, să treacă cu brio peste cei doi ani în care afacerea nu a fost profitabilă și să ajungă astăzi un antreprenor de succes.

De asemenea, pe lângă perseverență și devotament, cea mai importantă lecție pe care Cristian Frunze a învățat-o de-a lungul parcursului său antreprenorial, pentru că a trecut atât prin perioade bune, cât și mai puțin bune, a fost că nu trebuie să te concentrezi pe bani, ci pe cunoștințele pe care le dobândești. Este mult mai important să te axezi pe lecțiile pe care le ai de învățat, pe informațiile pe care le poți acumula de la oamenii cu care ai posibilitatea de a colabora și pe experiențe, decât pe banii pe care îi faci, pentru că la un moment dat vei putea converti toate aceste cunoștințe în mult mai mulți bani.

Timeline episod

00:47Cine este Cristian Frunze? 04:29Cum își menține Cristian optimismul în afaceri 09:02De ce are nevoie un tânăr pentru a porni un business

Pentru mai multe informații utile și povești antreprenoriale te invităm să rămâi în continuare alături de noi. În acest sezon îți vom oferi ocazia să afli lucruri noi pe care să le aplici în cariera ta, dar și în viața de zi cu zi. Abonează-te la newsletter-ul ,,Tu Inspiri România” pentru a a fi la curent cu noutățile din lumea antreprenoriatului!

Dacă vrei să afli mai multe despre partea tehnică a unui podcast, dar și ce implică o strategie SEO, vizitează ,,Noi Producem Podcast”, respectiv ,,Think Up Marketing”.

FROM FINISH TO STARTEpisod 122