Cultura organizațională a unei afaceri cu Cristina Alina Neamțu

Ascultă Episod
cristina alina neamtu cultura organizationala a unei afaceri cum arata liderul ideal afacere in grafica 3d 1920x700

Bine ai venit! Vrei să înveți să… inspiri? Dacă răspunsul este ,,da”, aici este locul potrivit pentru tine!

În noul episod de podcast ,,Tu Inspiri România”, ți-o prezentăm pe Cristina Alina Neamtu, conducătoare a unei organizații care își propune să adune femeile lider care fac parte din industria creatoare de jocuri din România în scopul creării de produse educative pentru tineri. Scopul principal este încurajarea fetelor care au o pasiune față de zona respectivă să își urmeze hobby-ul în continuare.

Invitata nu se află la prima companie pe care o conduce. Alături de soțul ei, a înființat un business care după un timp s-a alăturat unui grup internațional. Ea asociază acest moment cu îndrumarea propriului copil – oricât de greu ar fi, la un moment dat va sosi timpul să fie lăsat să ,,zboare” pentru a trăi o viață independentă.

În urmă cu un timp, Cristina Alina Neamtu își punea întrebarea ,,Cum arata liderul ideal?”. Ulterior, și-a dat seama că pentru a urma întocmai etica leadership-ului, o persoană trebuie să aibă charisma de a-i ajuta pe cei din jurul său fără a aștepta ceva în schimb.

Înainte de începerea pandemiei, business-ul avea deja implementat sistemul ,,Work from home”, însă odată cu martie 2020, s-a trecut integral la formatul online. S-a descoperit că productivitatea pe termen scurt nu a fost afectată, însă pe termen lung relațiile interumane se răcesc, fiind necesar ajutor psihologic din această perspectivă.

cristina alina neamtu cultura organizationala a unei afaceri cum arata liderul ideal afacere in grafica 3d 1200x675

Cristina Alina Neamtu

Depinde ce îți dorești într-o organizație

Cristina

Fiecare lider în parte este responsabil de a decide care este cea mai potrivită soluție pentru o firmă, el fiind și primul care vine cu propunerea. Totodată, anumite decizii sunt luate consultând oamenii în contextul în care acea situația îi va influența în mod direct.

Pentru ca Studioul AMC să funcționeze la parametri optimi, au fost necesari ani de efort care, totuși, nu s-au axat asupra performanței. Tot ce s-a câștigat, s-a investit înapoi în angajați. De asemenea, curajul, ambiția și dorința de a lucra pe valori nu au lipsit – este important de știut că după susținerea interviurilor, candidații au fost admiși pe criteriul ce ține de rezonarea cu valorile promovate de cultura organizationala a unei afaceri.

Una dintre cele mai importante lecții pe care Cristina a învățat-o din experiențele trăite a fost aceea de a face lucrurile corecte în loc de a face bine lucrurile irelevante.

Timeline episod:

01:05Cine este Cristina Alina Neamtu? 09:06Cum a schimbat pandemia cultura organizațională? 14:46Secretul din spatele productivității echipei

Îți propui să pătrunzi în lumea antreprenoriatului? Abonează-te la newsletter-ul ,,Tu Inspiri România” pentru a rămâne la curent cu cele mai noi vești în ceea ce privește seria ,,From FINISH to START”, locul în care persoane ambițioase și de succes își împărtășesc poveștile.

Dacă vrei să afli mai multe despre partea tehnică a unui podcast, dar și despre strategia SEO, te invităm pe ,,Noi Producem Podcast”, respectiv pe ,,Think Up Marketing”.

FROM FINISH TO STARTEpisod 119