Miruna Merlușcă | Povestea unui business împletit cu tradiția

Ascultă Episod
miruna merlusca haine cu motive traditionale

Miruna Merlusca este Co-founder, Project Manager și Content Writing & Copywriting Specialist la Badea Neaoș, un brand creativ care aduce pe piață haine cu motive tradiționale. În cei doi ani de activitate, produsele au fost prezente la diferite festivaluri și evenimente, primind un feedback pozitiv din partea cumpărătorilor.

Povestea brandului a fost creată de cinci studenți creativi, care au dat naștere acestuia printr-un proiect din timpul facultății. Hainele pleacă de la ei cu câte o poveste culeasă din satele românești și aduc în cotidian tradițiile prea ușor uitate. Badea Neaoș a devenit în acest timp brandul care îi aduce pe tineri aproape de tradiții, iar astfel contribuie la păstrarea și transmiterea lor următoarelor generații. Totodată, tinerii susțin la rândul lor alți producători români, iar toate materialele necesare producției le iau de la aceștia.

miruna merlusca haine cu motive traditionale

„Doar să fii creativ nu e îndeajuns.”

Miruna Merlușcă

Drumul celor cinci în această afacere a pornit cu 100% entuziasm și creativitate, dar 0% experiență. Acest lucru i-a făcut să realizeze că doar să fii creativ nu e îndeajuns și că au nevoie să se gândească printre altele și la strategii de business, lucruri pe care școala nu te învață. Miruna recunoaște că începuturile unei afaceri nu arată ca în filme, dar îi asigură pe toți cei care își doresc să pornească pe acest drum că merită să treacă prin greutăți pentru a reuși ceea ce și-au propus. În opinia sa, cel mai important este să începi, deoarece a auzit în jurul ei multe idei impresionante care și-au pierdut glasul din lipsa curajului de a fi puse în practică, iar astfel au fost date uitării.

Dacă îți dorești să urmărești activitatea Mirunei Merlușcă și a brandului Badea Neaoș, o poți face accesând link-urile de mai jos:

Timeline al episodului cu Miruna Merlușcă:
01:38Cine e Miruna? 07:05Dificultățile întâmpinate 13:34Crearea poveștilor din spatele lui Badea Neaoș

Lasă-te inspirat de poveștile antreprenorilor români și găsește-ți curajul de a porni propria afacere. Abonează-te la newsletterul Tu Inspiri România pentru a nu rata noile episoade ale podcastului From FINISH to START.

FROM FINISH TO STARTEpisod 86