Petra Pătrănoiu | Produse cosmetice sustenabile pentru noua generație

Ascultă Episod
petra patranoiu produse cosmetice alternative

Petra Patranoiu este o tânără antreprenoare în vârstă de 15 ani, care a pornit pe acest drum pentru a crea produse cosmetice sustenabile. Businessul 4teens a luat naștere din dorința acesteia de a-și influența propria generație către o viață bazată pe sustenabilitate.

Petra își descrie generația ca fiind diferită de cele de până acum, plină de persoane determinate care pot și vor schimba cu siguranță viitorul. Aceasta își îndeamnă colegii de generație să nu rămână doar cu informația primită de la școală și să se preocupe de educația financiară. Așa cum și ea confirmă, școala nu te învață să îți dezvolți abilitățile necesare pentru a deveni un antreprenor, te învață doar anumite valori pentru a te dezvolta ca persoană și a face parte din societate. Dacă ar putea alege trei materii pe care să le introducă în programa școlară, Petra și-ar dori ca acelea să fie educație financiară, marketing skills și formarea unui mindset pentru antreprenoriat.

petra patranoiu produse cosmetice sustenabile

„Generația mea are tendința de a nu lua în serios sustenabilitatea.”

Petra Pătrănoiu

Chiar dacă în opinia ei sustenabilitatea poate fi și este un concept cool, nu mulți sunt conștienți de asta. Prin intermediul produselor pe care le oferă, Petra își dorește să ofere generației din care face parte oportunitățile pe care ea nu le-a avut. Aceasta a învățat despre beneficiile sustenabilității în familie, experimentând pe propria piele lipsa unor astfel de produse pentru adolescenți. Gândindu-se că este un concept al viitorului, dar și al prezentului, Petra și-a dat seama că cineva ar trebui să se ocupe de această necesitate a pieței.

Dacă îți dorești să îi urmărești în continuare activitatea Petrei, o poți face accesând următoarele link-uri:

Timeline al episodului cu Petra Pătrănoiu:
01:21Cine e Petra? 07:35Un top al materiilor must have în școală 19:25Recomandări pentru antreprenori la început de drum

Inspiră-te din poveștile antreprenorilor români și aplică cele mai bune sfaturi în propriul business. Abonează-te la newsletterul Tu Inspiri România pentru a nu rata noile episoade ale podcastului From FINISH to START. Și nu uita… lasă-te inspirat!

FROM FINISH TO STARTEpisod 87