Trucuri pentru programarea succesului în antreprenoriat cu Alex Manea

Ascultă Episod
alex manea dezvoltare website cum sa gasesti clienti pentru afacere cum sa dezvolti o afacere in programare 1920x700

Vrei să înveți cum să-i inspiri pe cei din jurul tău? Ești exact unde trebuie!

Noul episod de podcast ,,Tu Inspiri România” îl aduce astăzi alături de tine pe Alex Manea, un exemplu demn de urmat. Aflat la început de drum în ale antreprenoriatului, are și o experiență de 4 ani în programare full stack. A hotărât să își înceapă propria afacere pentru a avea o viață prosperă prin urmarea pasiunii și a contribui la dezvoltarea produselor software ale firmelor din România. Deși a pornit la drum cu puțină siguranță, a concluzionat că este momentul oportun, fiind deja angajat, lucru care i-a permis să pună niște bani deoparte.

După ce a studiat un timp Științele Aplicate, s-a înscris la nouă specializare, Contabilitate și Informatică de Gestiune, care îi permite să aibă suficient timp – un business are nevoie de disponibilitate și energie din partea omului.

Dându-și seama încă de la început că un client are nevoie de servicii calitative de dezvoltare website, Alex Manea a căutat un colaborator care să îl ajute pe partea de design, lucru ce a contribuit la construcția unor pagini web de excepție. Totodată, printre provocările experimentate de către invitat s-au numărat și acoperirea golurilor în ceea ce privește conceptul de Jamstack, investițiile realizate din venitul propriu pentru dezvoltarea firmei și digitalizarea.

Cum să găsești clienți pentru afacere? Afacerea oaspetelui este una B2B, ceea ce înseamnă că un client este reprezentat de o altă instituție. Mulți dintre clienți au sosit prin recomandări, însă firma a participat și la mai multe întâlniri de business unde s-au creat noi conexiuni. De asemenea, promovarea prin social media joacă și ea un rol substanțial. Metoda clasică, mai exact contactarea directă a administratorilor de firme, nu este recomandată deoarece poate fi intruzivă.

alex manea dezvoltare website cum sa gasesti clienti pentru afacere cum sa dezvolti o afacere in programare 1200x675

Alex Manea

Dacă există înțelegere pe ambele părți, lucrurile avansează mult mai repede

Alex

Ca orice om de afaceri, invitatul a trecut la rândul lui prin câteva momente dificile cu clienții. Cu toate acestea, a încercat să găsească soluții pentru a evita din timp sau a ameliora acele situații. Să luăm exemplul penalităților dintr-un contract de colaborare: oaspetele nu le recomandă neapărat deoarece pot afecta relația cu clientul. Chiar și în situațiile mai grave, este indicat să existe un anumit grad de înțelegere.

Deținând în trecut titlul de angajat, Alex Manea are șansa de a observa diferențele dintre cultura corporației și cea a antreprenoriatului. În corporație, programul este fix, există o siguranță, iar odată cu terminarea sarcinilor pentru o zi, se deconectează de la tot ceea ce înseamnă job. Pe de altă parte, ca om de business trebuie să fii în permanență conectat, să evoluezi constant și să depui energie – astfel, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Alex susține că pentru începerea unei afaceri este nevoie de curaj, dar că lucrurile nu trebuie grăbite. Este firesc să existe temeri, dar acesta nu este un motiv pentru a renunța – realizează research, caută mentori, stabilește un deadline pentru a-ți îndeplini aspirațiile și dezvoltă un business într-un domeniu care te pasionează.

Timeline episod:

00:31Cine este Alex Manea? 07:11Provocări din drumul antreprenoriatului 14:57Diferențe dintre corporație și antreprenoriat

Îți propui să intri în lumea business-ului? Abonează-te la newsletter-ul ,,Tu Inspiri România” pentru a primi cele mai noi vești despre episoadele ,,From FINISH to START”, care îți împărtășesc povești… inspiraționale.

Dacă vrei să afli mai multe despre partea tehnică a unui podcast, dar și ce înseamnă o strategie SEO, vizitează ,,Noi Producem Podcast”, respectiv ,,Think Up Marketing”.

FROM FINISH TO STARTEpisod 116