Eu Gândesc, inspirație pentru tinerii de azi și liderii de mâine

Ascultă Episod
eu gandesc mirela pascu anita coptil ana nicoara 19200x700

,,Lasă-te inspirat. Inspiră asumat.” – acesta este motto-ul după care ne ghidăm și sfatul pe care ți-l transmitem.

Asăzi, episodul de podcast ,,Tu Inspiri România” aduce nu una, nu două, ci trei invitate, membre de seamă ale Academiei de SkillsUp Eu Gandesc. Cine sunt ele?

  • Mirela Pascu – fondatoarea Academiei și om de marketing;
  • Anita Coptil – director executiv al Academiei care, în trecut, a ocupat o poziție de Copywriter în cadrul acesteia;
  • Ana Nicoara – Content writer care a avut șansa să experimenteze și lumea Social Media.

Subiectul pe care îl vom aborda astăzi este unul de interes, în special pentru tineri, care au dorința de a realiza cât mai multe lucruri mărețe – leadership-ul. Probabil că deja ți-ai pus întrebarea: ,,Ok, dar cum poate ajuta acesta un tânăr?”. Din perspectiva Anitei, leadership-ul îți oferă șansa de a te cunoaște mai bine pe tine, dar și de a descoperi ce metodă de lucru ți se potrivește. Ana este de părere că noua generație este adepta independenței și a conceptului ,,propriul meu șef” datorită creativității de care dau dovadă. Mirela și-ar fi dorit ca la vârsta fetelor să aibă parte de mai multe resurse la care să apeleze în drumul către antreprenoriat, ea învățând lucruri noi în acest sens în timp ce i se iveau în față diferite challenge-uri – în prezent, numărul de informații disponibile este unul considerabil, ceea ce constituie atât un avantaj, cât și un dezavantaj, întrucât multitudinea lor poate fi uneori derutantă.

Din punctul de vedere al abilităților, Ana spune că un lider are nevoie de viziune și de capacitatea de a inova luând în considerare că lucrurile se schimbă constant și deci adaptarea este cheia, Anita susținând că este esențial ca el să îi înțeleagă pe cei din jurul lui și să fie capabil să găsească soluții pentru problemele apărute. Mirela vine în completarea lor și împărtășește importanța viziunii și a creativității, ele fiind cele care facilitează transformarea visurilor în obiective. Totodată, fondatoarea crede în leadership-ul înnăscut și opiniază că liderii nativi sunt cei care au un impact semnificativ asupra lumii.

În ceea ce privește educația, aceasta este importantă în sfera leadership-ului, însă nu este abordată atât de mult precum s-ar dori în școli sau facultăți, salvarea fiind învățatul pe cont propriu sau crearea unui sistem de învățare cât mai practic.

eu gandesc mirela pascu anita coptil ana nicoara 1200x675

Eu Gandesc

Dacă vrei să devii lider, trebuie să te înconjori de lideri.

Ana

Teoria îți pune bazele, dar merge mână în mână cu practica. Anita Coptil relevă că înainte de accesarea unor materiale sau resurse, este extrem de important să ai în jurul tău mentori care să te îndrume, fapt împărtășit și de către Ana, ea fiind genul de persoană care învață mai mult practic. Mirela Pascu dezvăluie că abordarea holistică reprezintă cheia către stăpânirea leadership-ului – mai exact, trebuie să apelezi la toate sursele. Mai mult decât atât, încurajează cititul și îi încurajează pe tineri să își formeze un obicei din această activitate.

Printre personalitățile tinere și marcante din domeniul respectiv față de care invitatele manifestă apreciere se numără Cris Pop (fondator de firmă IT), Mihai Toader (creator de clădiri eco friendly) și Sebastian Dobrincu (specialist în IT).

Cele trei membre ale echipei Eu Gandesc concluzionează că a deveni lider înseamnă să ieși din zona de confort, să iei decizii rapid și să acorzi mai multă atenție asupra vieții. În același timp, Mirela dezvăluie că deși este ușor să îi conduci pe cei din jur, ție îți dificil să te conduci pe tine însuți.

Finalul episodului aduce o veste îmbucurătoare: podcastul ,,Tu Inspiri România” are deosebita plăcere de a o aduce alături de moderatorul Andrei Dicher chiar pe Mirela Pascu, fondatoarea Academiei de SkillsUp Eu Gandesc, care va ocupa funcția de co-host. Ține aproape, urmează multe lucruri interesante!

Timeline episod:

00:48Cine sunt invitatele noastre? 01:50Ce înseamnă leadership-ul pentru tineri și cum îi poate ajuta? 05:14Abilitățile necesare unui lider

Antreprenoriatul îți face cu ochiul? Te invităm să te abonezi la newsletter-ul ,,Tu Inspiri România” pentru a rămâne conectat cu cele mai noi episoade ,,From FINISH to START”.

Dacă vrei să afli mai multe despre partea tehnică a unui podcast, dar și ce implică o strategie SEO, urmărește ,,Noi Producem Podcast”, respectiv ,,Think Up Marketing”.

FROM FINISH TO STARTEpisod 117